Lezajlott az első olyan Közgyűlésünk 2012. június 6-án, ami már nem a szokásos “jöjjünk össze és csináljunk valami iszonyat jó dolgot!” gondolat jegyében telt, hanem itt már komolyan érezhető volt a felelősség is, hiszen új tagunk és részt vett a gyűlésen, nemcsak mi, fanatikus alapítók.

Fontos dolgok történtek:

– A Közgyűlés elfogadta a 2011-es évre vonatkozó Közhasznúsági Jelentést.

– Több ponton módosítottuk az Alapszabályt, hiszen egyrészt teljesen kicserélődött a civil szervezetekről szóló törvény – 2012. január 1-je óta a 2011. évi CLXXV. törvény van érvényben -, és ennek megfelelően aktualizálnunk kellett a törvényi hivatkozásokat, és az Alapszabály szövegét is több helyen; de megváltozott az egyesület székhelye is és a webcímek is. Maga, a jegyzőkönyvvel vezetett Közgyűlés alig fél órát vett igénybe, minden döntést egyhangúan hoztunk meg.

– Ezek után következett az agymunka. Általában ötletekkel nincs problémánk, több ötletünk és tervünk van, mint amennyit valaha valóra tudnánk váltani, épp ezért mindig nagyon fontos, hogy azokat a terveket, amiket gyorsan és hatékonyan meg tudunk valósítani, ne hagyjuk elveszni a sokkal nagyratörőbb, de hosszabb átfutású ötletek között. Aktuálisan a legsürgősebb tennivalónak azt kiáltottuk ki, hogy meg kell reformálnunk a nyílt napjainkat.

Az első nyílt napunkon közel 80 résztvevő volt, az elsődlegesen kitalált forgatókönyvünk akkor szuperül bevált.
A második nyílt napunkon körülbelül 40-en voltunk, ott az a koreográfia, ami először tökéletes volt, már láttatni engedte a saját hiányosságait.
A harmadik nyílt napunkon 22-en voltunk – a Közgyűlés után -, és azonnal korrigáltuk a szokásos forgatókönyvet, igazodtunk a jelen helyzethez. Utólag kiderült, hogy sokkal jobb volt kevesebben lenni, mert személyes problémákra és kérdésekre is tudtunk reflektálni, illetve így a résztvevők is jóval nagyobb arányban tudtak hozzászólni a témához, és a saját tapasztalatikat megosztani a közösséggel.
Nyilván minden létszámnak megvan a maga előnye és hátránya, és az kevésbé fontos, hogy mi, szervezők mindig jól érezzük magunkat :).

Szóval, mindent számbavéve, régi és új ötleteket összevetve azt találtuk ki, hogy a nyílt napokat szórakoztatóbbá és emberközelibbé, és nem utolsósorban hasznosabbá tesszük. Hogy hogyan? Legközelebb kiderül, július 4-én :), illetve persze még előtte, a beharangozóban.

A nyílt napokat átnevezzük MaVan Szerdá-ra, és inkább klubjelleggel működünk majd ezeken a napokon.

A MaVan Szerdákon lesz tombola: minden alapító tag bedob valamilyen ajándékot a közösbe, és a MaVan Szerda végén a résztvevők közül kisorsolunk egy főt, aki választhat egyet a felajánlott ajándékok közül. Az ajándékok között lesz személyes coaching, weblap elemzés, könyv, tanácsadás, és sok minden más, részletek szintén a MaVan Szerda legközelebbi eseményére toborzáskor.

Karácsonykor pedig az adott évben – tehát idén – csatlakozott új tagjaink között sorsolunk ki egy komplett cégreformot, ami úgy fog kinézni, hogy az ajándékok nagy halmazából a nyertesnek nem kell kiválasztania egy számára szimpatikusat, hanem megkapja az összeset egyben! Azért ott össze fog jönni egy kb. 200ezer forint értékű ajándékcsomag, de lehet, hogy még keveset is mondtam…

Tehát érdemes csatlakozni tagként, és érdemes a MaVan Szerdákon részt venni.

Képeket itt láthatsz a Közgyűlés utáni nyílt napunkról:

http://www.facebook.com/VallalkozonokEgyesulete