Júliusi klubnapunk vendége Mérő László volt, aki óriási sikert aratott. Massányi Kinga beszélgetett vele csodákról, fekete hattyúról, kreativitásról és ökológiáról. Kinga tagtársnőnk most végezte el az ELTÉn a kreativitás ökológiai szaktanácsadó posztgrad képzést és így jött létre ez a némileg rendhagyó este.
Mondanunk sem kell, hogy vállalkozóként a kreativitás mennyire fontos eleme a sikernek. Erről, és – látszólag – sok ide nem illő dologról volt szó az esten. Például az innováció és lopás összefüggéseiről, illetve szóba került a háztartás, mint ökológia és Máté evangéliuma is.
Vendégünk nem csak előadott és beszlgetett hanem dedikálta is legújabb könyvét. Mérő László eddig megjelent könyvei a teljesség igénye nélkül:

Észjárások,
Mindenki másképp egyforma,
A csodák logikája,
Az elvek csapodár természete,
Az érzelmek logikája …

Néhány szó Mérő Lászlóról

1968-ban érettségizett a Berzsenyi Dániel Gimnáziumban. III. díjat nyert az 1968-ban Moszkvában megrendezett X. Nemzetközi Matematikai Diákolimpián. 1974-ben végzett az ELTE matematikus szakán. 1979-ben megszerezte a műszaki tudományok kandidátusa fokozatot.
1984-ig a SZTAKI-nál dolgozott, ahol eleinte képfeldolgozással foglalkozott, majd érdeklődése egyre inkább a mesterséges intelligencia felé fordult. Heurisztikus keresőeljárásokkal kapcsolatos eredményeit nemzetközi szaklapokban publikálta.
1984-től 2005-ig az ELTE Kísérleti Pszichológia Tanszékén tanított matematikai, logikai, pszichológiai, és játékelméleti tárgyakat. Első könyve, az Észjárások 1989-ben jelent meg, ekkor indult el sikeres könyveinek sorozata itthon és külföldön is. 2000-ben habilitált a pszichológia tudományágban (pszichológiai egyetemi végzettsége nincs). 2005 óta az ELTE Gazdaságpszichológiai szakcsoportjának egyetemi tanára.
1987-ben számítógépes játékokat gyártó céget alapított, amely sikeres játékokat készített amerikai, japán és európai megrendelőknek. Több döntés-előkészítéssel és marketinggel foglalkozó cég tanácsadója.
Forrás:wikipedia.org

Ha legközelebb részt vennél MaVan szerdán, két lehetőséged van:

  • jelentkezel itt, vagy
  • csatlakozol tagként itt.

Eddigi MaVan szerdák témáit, előadóit itt tudod megnézni.