MaVan Szerda – 2017. február 15.

A punk vállalkozó, 
avagy csináld úgy az üzletben is, ahogy jól esik!

Amikor az ember az üzletben saját lábára áll, számos jó tanácsot hall, lát, olvas, hogy hogyan KELL vállalkozást építeni, milyen a JÓ vállalkozó – amellett persze, hogy naprakész ismeretekkel rendelkezik a menedzsmenttudományok terén. Sok megmondóember szedi 5-7-11 vagy még több pontba, mit csinál reggel, mit olvas, hogyan dolgozik nap mint nap és hogyan tölti a szabadidejét. az, aki sikeres akar lenne. És persze, vannak a “nagyok”, mint Richard Branson vagy akár a közelmúltban elhunyt Klapka György, akik szórakoztató stílusban mondják a tutiságot, mit is csinálnak ők jól ahhoz, hogy ennyire bejött nekik az élet.

Mindezzel a sok okossággal három probléma van.

Egyrészt mindannyian mások vagyunk, más személyiséggel, élethelyzettel, tudással, tapasztalattal. Ami az egyiknél működik, az mást megőrjít. Egyáltalán nem biztos, például, hogy neked is patikamérlegen kell mérned, hogyan oszd meg magad a munkád és a családod között vagy a világ legprecízebb beosztottját kell alkalmaznod.

Másrészt szinte minden vállalkozás más, van, amit aprólékos munkával, több hónapon, éven át lehet jól felépíteni és van, amihez csak fel kell kelni egy szép napon és délután már jönnek is a vevők.

Harmadrészt pedig ott van a véletlen vagy más néven szerencse is, amire titokban szinte mindenki számít. De sokan nem tudnak mit kezdeni azzal, ha bejön, azzal pedig pláne nem, ha nem jön be és újra kell tervezni mindent a nulláról.

Mi az, amit feltétlenül meg kell tegyél ahhoz, hogy sikeres legyél és mi az, amit semmiképpen ne csinálj?
Melyek azok a tanácsok, amelyeket tényleg érdemes megfontolnod a vállalkozásépítéssel kapcsolatban?
Mibe fektess energiát és mi az a munka, amitől a lehető leghamarabb szabadulj meg?

Aki a titkot elárulta: Bérczi Krisztina vállalkozásfejlesztő, vállalkozó(nő)i mentor.

Krisztának marketinges, pedagógusi, projektvezetői, vezetői- és life coach, valamint mediátori végzettsége és sok éves vállalkozói tapasztalata van. Folyamatosan képzi magát, jelenleg vállalkozásfejlesztő mesterdiplomáját írja. Dolgozott nagyon sikeres cégnél, olyannál, amelyet a gödörből kellett kirángatni és sikeressé vált, és vitte már csődbe saját vállalkozását is. Tanulta, tanulja, csinálja és tanítja is a vállalkozást, például a MaVan vállalkozói képzésén.