Május második felében, országszerte huszonhat MFB Ponton kezdi meg a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB) az első európai uniós hiteltermék, a Mikro, Kis- és Középvállalkozások Versenyképességének Növelése Hitel értékesítését.

A 0%-os kamat mellett igényelhető visszatérítendő támogatás a kkv-nak nyújt segítséget, köztük olyanoknak is, amelyek eddig kiszorultak a finanszírozásból.  Új működési modellt dolgozott ki a visszatérítendő források kihelyezésére az MFB. A legfontosabb újdonság, hogy az új rendszerben a közvetítő helyett az uniós programszámla viseli a hitelezési kockázatot, így a vállalkozások olyan kedvező feltételekkel juthatnak forrásokhoz, amelyre Magyarországon még nem volt példa.

A felvehető hitel összege minimum 1 millió, maximum 600 millió forint lehet, jellemzően kapacitásbővítésre, beruházásra és kapcsolódó készletfinanszírozásra. A hitel futamideje maximum 15 év, és igény esetén 12 hónap rendelkezésre tartás kérhető, illetve 12 hónap türelmi idő a tőketörlesztéseknél.

Az MFB az uniós források gyors és hatékony kihelyezéséhez új értékesítési hálózatot hozott létre.

Az év hátralévő részében további hitelprogramok indulása várható, egyebek mellett kutatás, fejlesztés, innováció támogatására, termelési kapacitások bővítésére.

Ugye, tudod, hogy a vállalkozói workshopon szó esik a vállalkozások finanszírozási lehetőségeiről?

 

 Klikk ide és nézd meg, még miről szól a 4+1 napos workshop!

Biztos anyagi hátteret, nyugodt és boldog életet kívánok!

Papszt_Kriszta Papszt Kriszta
MaVan Egyesület alapítója, Elnökségi tag; az anyagi biztonságra vágyók pénzügyi tanácsadója, jó(l)lét mentora
+36 30 737 5074
kapcsolat@papsztkriszta.com