A MaVan Szerdák minden hónap harmadik szerdáján kerülnek megrendezésre 17.00-20.00 óráig. Előzetes regisztráció szükséges, a belépődíj 2.500 Ft/fő, amit a jelentkezés után, átutalással kérünk megfizetni. A belépés tagjaink számára INGYENES. A MaVan Szerdákon inspiráló történeteket, hasznos információkat, működő módszereket kapsz és közben védett környezetben lehetsz, mint egy elit klubban. A nap része az üzleti randi részleg, ezért hozz magaddal névjegykártyát és/vagy szóróanyagot, hogy könnyebben és hatékonyabban tudj kapcsolatokat építeni. 

MaVan Szerda 2018. október 24. 

Védekezés a Másoló Mumus ellen: hogyan védjük meg tartalmainkat, termékeinket a lenyúlástól?

Akinek saját terméke, szolgáltatása van, vagy szellemi terméket állít elő, például blogot ír, szinte biztos, hogy szembetalálkozott már saját művével MÁSHOL. (Ha te is alkotó vagy és még nem jártál így, guglizz egyet, meg fogsz lepődni…) Persze, ha jóindulatúak, de legalábbis reálisak vagyunk, el kell fogadni, hogy ugyanaz a szolgáltatás vagy termék a miénkhez nagyon hasonló formában másnak is eszébe juthat, ugye, a mai napig vitás, ki is találta fel a rádiót…

De akkor, amikor a saját órákon, heteken át fogalmazott, rágott gondolataidat látod vissza a konkurensed honlapján, aki esetleg egy egyszerű ctrl+c – ctrl+v technikával oldotta meg a szövegírás nyűgét…na akkor nem csoda, ha sötét gondolataid támadnak. 

Ha másolják a tevékenységedet, az nem csupán érzelmi kérdés a számodra, de kőkemény üzleti problémát is jelenthet. Ezért elemi érdeked, hogy védd a saját alkotásodat. Persze, ez nem minden esetben olyan könnyű. Van, amikor nehéz bebizonyítanod, hogy “te voltál előbb”, a plágium egyértelműen a te lenyúlásoddal jött létre. Mint az élet számos területén, a szerzői jogi védelemben is célravezetőbb a prevenció, mint utólag csatázni az igazadért.

  • Mit tartozik a szellemi tulajdon fogalomkörébe?
  • Hogyan védheted meg jogos szellemi tulajdonodat?
  • Milyen szankciókat alkalmazhatsz, ha lekoppintották az alkotásodat? Mit érdemes jogi útra terelni, mikor kell akár perre menni az igazadért?
  • És nem utolsósorban: hogyan tudsz előnyt kovácsolni abból, ha lenyúltak??

Az októberi MaVan szerdán dr. Fori Hajnal  jogász lesz a vendégünk, akitől számos hasznos tanácsot kapsz, hogyan védd meg jogos szellemi tulajdonodat a másolóktól.

Gyere el a MaVan szerdára és hallgasd meg vendégünk, dr. Fori Hajnal előadását!
Hajnal ügyvédként és mediátorként dolgozik, főbb területei: m
unkajog, társasági jog, cégképviselet, szerződések joga, kötelmi jog, családjog, GDPR – adatvédelmi jog

Ki vehet részt a MaVan Szerdán, az egyesület nyílt napján?
Bárki, a MaVan Szerdák nyíltak minden vállalkozónő és leendő vállalkozónő számára, de szeretettel várjuk a vállalkozó urakat is 😜

Mennyibe kerül a részvétel?
Bruttó 2.500 Ft. 
Tagjaink számára a részvétel ingyenes.

A MaVan nyílt nap helyszíne:

Impact HUB 
1053 Budapest, Ferenciek tere 2. (Ha autóval jössz, a Reáltanoda utcában használhatsz két parkolóházat is, valamint kis szerencsével találhatsz helyet az Erzsébet-híd alatti parkolóban.)

A MaVan nyílt nap időpontja:

2018. október 24. 17.00-20.00.

Regisztrálj itt, ezt követően kapod meg a fizetéshez szükséges adatokat!

Jelentkezés

 Jelentkezési határidő: 2018. október 22. 20.00 óra

Neved*
Email címed*
Lakhelyed*
Számlázási név*
Számlázási cím*
Telefonszám*
MaVan tag vagyok*